TEČAJI IN DELAVNICE PATCHWORKA – KRPANKE

Trenutno razpisani
Povpraševanje
Prijava

Tečaji in delavnice so namenjeni vsem, ki se želite seznaniti s tehnikami izdelave krpanke. Ob delu bomo vstopili v svet barv in vzorcev bombažnih tkanin, spoznali tradicionalne in sodobne vzorce krpank, se naučili uporabljati pripomočke in bližnjice in domov odnesli izdelek, ki bo rezultat pridobljenega znanja.

Tečaji in delavnice bodo potekali v skupinah do šest udeležencev. Za udeležbo na tečajih razen osnovnega poznavanja strojnega šivanja ni potrebno nobeno predznanje. Materiali za delo ( bombažna tkanina in polnilo) so vključeni v ceni tečaja, zaradi česar so cene tečajev oblikovane tudi v odvisnosti od končnega izdelka. Na voljo bo več različnih barv in vzorcev tkanin, tako da bo vsaka tečajnica lahko izbrala svojo kombinacijo. Pogoj za vpis v nadaljevalni tečaj je zaključen začetni tečaj. Zaželjeno je, da tečajnice šivajo na svoj šivalni stroj. Če to ni mogoče, bo šivalni stroj ob dodatnem plačilu (20€ tečaj, 10€ delavnica) priskrbel organizator.

Začetni in nadaljevalni tečaj patchworka bosta predvidoma potekala ob torkih in četrtkih od 16.00 do 20.00 (trajanje: 20 ur). Organizirana sta lahko tudi kot celodnevna vikend tečaja (sobota, nedelja od 9.00 – 13.00 in od 14.00 do 18.00).

Delavnice bodo predvidoma organizirane ob ponedeljkih in sredah od 16.00 do 20.00 (trajanje 4 ure).

V primeru zadostnega števila prijav in zagotovljenega prostora, tečaj lahko organiziramo tudi v drugih krajih po Sloveniji.

Trenutno razpisane tečaje in delavnice s cenami si lahko ogledate na povezavi:
trenutno razpisani
Dokončne termine bomo prilagodili in uskladili s prijavljenimi tečajnicami.
Tečaji bodo izvedeni v primeru zadostnega števila prijav (vsaj štiri).

Če vas izdelovanje krpank zanima in bi želeli biti o terminih in novostih obveščeni, oddajte povpraševanje.

Na tečaj se prijavite:
Izpolnite obrazec na: prijava
Po telefonu: 041735939 ali 042362520
Po elektronski pošti: m-ars@siol.net
Osebno v naši galeriji.


Organizator: Etno galerija Desetnica
Mentorica: Margareta Vovk Čalič
Lokacija: Cankarjeva 4, Kranj


MARGARETA VOVK ČALIČ se z oblikovanjem in izdelavo krpank ukvarja že blizu trideset let. Začetki njenega ustvarjanja segajo v čas, ko je bila tehnika izdelovanja krpank v Sloveniji še popolnoma nepoznana, zato je nedvomno najbolj zaslužna za prepoznavnost krpank v našem prostoru. Od leta 1985 do 2009 je bila kot unikatna oblikovalka vpisana v razvid samostojnih kulturnih delavcev, po mnenju strokovne komisije ministrstva pa »njeno delo glede na izvirnost, kreativen pristop, duhovno dognanost in strokovno neoporečnost pomeni pomemben prispevek k slovenski kulturi«. S strani Obrtne zbornice Slovenije je za svoje delo prejela naziv mojstrice umetnostne obrti. Hkrati že od leta 1991 sodeluje pri oblikovanju prodajnega programa etno galerije Desetnice v Kranju.


POGOVOR O KRPANKI

ZAČETNI TEČAJ PATCHWORKA

NADALJEVALNI TEČAJ PATCHWORKA

JELLY ROLLS – PISANI TRAKOVI

OHIO STAR – ZVEZDA IZ OHIA

CVETLIČNI MOTIVI V TEHNIKI PAPER PEACING

LOG CABINE QUILT AS YOU GO

BARGELLO V TEHNIKI FOUNDATION PEACING


DOMOV